Previous Next
Kristálygyógyászat A kristálygyógyászat a kristály...
Tradicionális Reiki A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege,...
Tantra Jóga A Tantra jóga a szexuális út, rítusok...
EMSZIL   Az Elengedés – Megbocsátás –...
Meditáció A meditáció alapfogalmai Mielőtt...
Regresszió Regresszió (Speciális spirituális...
HIPNÓZIS A hipnózis szó görög eredetű, a...
DNS 12 rétege Hamarosan...
Dietetika   Egészségügyi szolgáltató egyedi...

Meditáció

Kategória: Meditáció
Találat: 12130
Nyomtatás

A meditáció alapfogalmai

Mielőtt hozzákezdenétek a meditációs gyakorlatokhoz, a jobb megértés érdekében érdemes néhány alapfogalmat tisztázni, hiszen a gondolati tevékenységünket, és az agy figyelmi állapotainak változásait osztályozhatjuk.

Szívszentély

A meditáció veszélyeinek elkerülése érdekében javasolt a szívszentély megteremtése, ahová bármikor visszavonulhatunk. Ezt a szentélyt a szív-csakránkon keresztül önmagunkba belépve kell keresni, mert az ember önmagában nem tud elveszni. Ide vonulhatunk vissza, relaxálni, meditálni, vagy ha szeretnénk találkozni a belső vezetőnkkel. Ezt a helyet pontosan olyannak teremtsük meg, amilyennek szeretnék.

Belső Vezető

Mindannyian rendelkezünk mindazzal a belső bölcsességgel és tudással, amelyre valaha is szükségünk lesz. Intuitív gondolkodásunk hozzáférhetővé teszi ezt számunkra, és összekapcsol bennünket az univerzum intelligenciájával is. Mégis gyakran nehezen találjuk meg a kapcsolatot saját bölcsességünkhöz. Erre az egyik legjobb módszer az, ha aktiváljuk és megismerjük belső vezetőnket. Ezt a belső vezetőt sokféle módon szokták nevezni; lehet tanácsadó, lelki vezető, őrangyal.

Lehet, hogy a belső vezetőd felhívja a figyelmedet néhány olyan dologra, amire soha nem figyeltél azelőtt, vagy egyszerűen csak örültök egymásnak. Kérdezd meg tőle, van-e valami, amit el akar mondani neked, vagy mit tanácsol e pillanatban. Tegyél fel konkrét kérdéseket neki. Lehet, hogy azonnal kapsz választ, ha nem, akkor se keseredj el, a válasz valamilyen formában meg fog érkezni később, csak figyelj. A találkozó befejeztével mindig mondj köszönetet. Sose zavarjon, ha nem látod, nem érzékeled tisztán és pontosan a belsővezetődet Néha megőrzi izzó fény alakját, vagy elmosódott, kivehetetlen külsejét. Az a fontos, hogy érezd az energiáját, az erejét, jelenlétét és szeretetét.

Ha a belső vezetőd valaki olyannak az alakjában mutatkozik meg, akit ismersz, az is előfordulhat. Ne lepődj meg, ha a belső vezetőd alakja valamiben szokatlannak tűnik, az alak, amelyben megmutatkozik előttünk, a saját elménk teremtménye, amely határtalan. Elképzelhető, hogy a belső vezetődnek meglepően jó humorérzéke van, vagy úgy kommunikál, hogy közvetlenül magukat az érzéseket és az intuitív tudást adja át. A belső vezetőd, időről időre megváltoztathatja alakját vagy akár a nevét is. Az is lehet, hogy évekig ugyanolyan marad.. Ha bármikor útmutatásra, bölcsességre, tudásra, támogatásra, szeretetre vágysz, ha kéred mindig a rendelkezésedre áll. Sokan szoros kapcsolatot alakítanak ki belső vezetőjükkel, és a napi meditációjuk során mindig találkoznak vele.

A meditáció veszélyei

Ha a meditálónak sikerül ráhangolódnia egy magasabb tudati szférára, ahol remekül érzi magát, akkor nem szívesen tér vissza a küzdelmekkel teli földi világba. A meditációt vezető személyeknek éppen ezért igen nagy felelősségük van, és kötelességük visszahozni mindenkit a meditáció befejezése után.

Nagy veszélyforrás a türelmetlenség, amikor az útonjáró a gyors haladás érdekében több módszert összekever, kipróbál és esetleg drogokkal rásegít.

Vezetés nélküli meditációnál igen könnyen előfordul, hogy különböző entitások jelentkeznek nálunk, akiket jól érzékelünk, látunk, hallunk, de nem biztos, hogy a lelki fejlődésünket szolgálják. Mindezek elkerülése érdekében, javasolt a szívszentély megteremtése, ahová bármikor visszavonulhatunk.

 

 

Figyelemfelhívás

Az Alternatív természetes gyógymódok, kiegészítő terápiaként alkalmazhatók, nem helyettesítik a szakorvosok által alkalmazott, korszerű terápiás eljárásokat. A gyógyítás mindig több síkon történik, és az első lépcső vitathatatlanul a lélek szintje. Ma már elfogadott, hogy nem elég a fizikai test szintjén legyőzni a betegségeket, hiszen ez egyenlő a tüneti kezeléssel.

 

Kapcsolódó tartalom

Keresés

KAPCSOLAT

Kövess minket a Facebookon!

Legközelebbi tanfolyamok

Így találsz meg minket