Previous Next
Kristálygyógyászat A kristálygyógyászat a kristály...
Tradicionális Reiki A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege,...
Tantra Jóga A Tantra jóga a szexuális út, rítusok...
EMSZIL   Az Elengedés – Megbocsátás –...
Meditáció A meditáció alapfogalmai Mielőtt...
Regresszió Regresszió (Speciális spirituális...
HIPNÓZIS A hipnózis szó görög eredetű, a...
DNS 12 rétege Hamarosan...
Dietetika   Egészségügyi szolgáltató egyedi...
Kategória: KRISTÁLY LEXIKON
Találat: 4112
Nyomtatás

Csakra: szex csakra, torok csakra

Jegyek: Rák, Bak, Halak

Kínai csillagjegyek: Bárány, Bivaly, Nyúl

Elem: víz

KRISTÁLYSZERKEZET: monoklin

MOHS-KEMÉNYSÉG: 6-6,5

FAJSÚLYA: 2,56-2,59

 

SAJÁTOSSÁGAI:

Lágy, harmonikus rezgésű kő

ALKALMAZÁSA:

A holdkövet a Nap fénye helyett a Holdéval töltsük fel.

Lelőhelyek

Burma, Brazília, India, Madagaszkár, Srí Lanka, USA


Tulajdonságai

A földpát csoportba tartozó kálium-alumínium-szilikát összetételű kő. Az Indiában a holdkő, szent drágakőként tisztelt, mellyel a templomokat díszítették, és szorosan kapcsolódik érzelmi életünkhöz. A tojás alakúra csiszolt holdkövet Síva jelképének tartják. Indiai neve azt jelenti, hogy a Hold fénye. Őseinknél csodatevőnek számított, mert úgy vélték, hogy színét aszerint változtatja, hogy a Hold milyen negyedben van.

Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, még az Arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. A bőséges terméshozam reményében az egyes népek, holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira.

A telihold idején, az erre érzékenyek tartsák maguktól távol, míg a menstruáció ideje alatt a nők, ne hordjanak ebből készült ékszereket. Erőteljes férfiak és nők számára egyaránt kiváló, mert lágyabbá, kedvesebbé, befogadóbbá válhatnak általa.

Csillapítja az érzelmi bizonytalanságot, fejleszti az érzelmi intelligenciát. Ráirányítja tudatunkat a szinkronicitásra, segítve ezzel, hogy minden helyzetben feltaláljuk magunkat. Segíti a hatodik érzék kialakulását, erősíti az intuíciókat. A holdkő oldja a félelmeket, harmóniát sugároz, nyugtatja a felhevült érzelmeinket. Megnyitja a tudatunkat, erőteljesebbé teszi az álmainkat, segít isteni önvalónk megtalálásában. Érzékennyé, érzőbbé tesz felszínre hozza az elnyomott érzelmeket. Egyensúlyba hozza az egyén férfi és női energiáit, így válik teljes emberré.


Gyógyhatása

A tobozmiriggyel való kapcsolata révén kiegyensúlyozza a hormonrendszert, elősegíti a petefészek ösztrogén- és tesztoszterontermelését. Befolyásolja a menstruációs ciklust, kitűnő a menstruációt megelőző feszültségek enyhítésénél, a változókorú nők is bizalommal fordulhatnak hozzá. Fokozza a termékenységet, a szülés után fokozza a tej termelését. A mirigyrendszert összehangolja, mivel a nyirok és pajzsmirigy mellékcsakra legfontosabb köve.

A korona csakrán keresztül hat a tobozmirigyre, a harmadik szemen keresztül az agyalapi mirigyre a torok csakrán át a pajzsmirigyre, a szív csakrán át a csecsemőmirigyre, a napfonaton keresztül a hasnyálmirigyre. Javítja a nyirokkeringést, éppen ezért csökkenti a végtagok ödémáit. Hatással van a csontritkulásra, segít a bőr, haj, szemproblémáknál, emésztőrendszeri elváltozásoknál (főleg a hasnyálmirigy és máj betegségeinél).

Holdkórosság esetén is használhatjuk. Ha újhold vagy telihold alatt álmatlanok, izgatottak vagyunk, és gyakori vizelési ingerünk van, akkor tegyünk a párnánk alá egy holdkövet.

 

Share

Figyelemfelhívás

Az Alternatív természetes gyógymódok, kiegészítő terápiaként alkalmazhatók, nem helyettesítik a szakorvosok által alkalmazott, korszerű terápiás eljárásokat. A gyógyítás mindig több síkon történik, és az első lépcső vitathatatlanul a lélek szintje. Ma már elfogadott, hogy nem elég a fizikai test szintjén legyőzni a betegségeket, hiszen ez egyenlő a tüneti kezeléssel.

 

Keresés

KAPCSOLAT

Kövess minket a Facebookon!

Legközelebbi tanfolyamok

Így találsz meg minket