Previous Next
Kristálygyógyászat A kristálygyógyászat a kristály...
Tradicionális Reiki A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege,...
Tantra Jóga A Tantra jóga a szexuális út, rítusok...
EMSZIL   Az Elengedés – Megbocsátás –...
Meditáció A meditáció alapfogalmai Mielőtt...
Regresszió Regresszió (Speciális spirituális...
HIPNÓZIS A hipnózis szó görög eredetű, a...
DNS 12 rétege Hamarosan...
Dietetika   Egészségügyi szolgáltató egyedi...
Kategória: KRISTÁLY LEXIKON
Találat: 5148
Nyomtatás

Csakra: szív csakra

Jegyek: Nyilas, Skorpió

Kínai csillagjegyek: Disznó, Patkány

Elem: föld

KRISTÁLYSZERKEZET: trigonális

MOHS-KEMÉNYSÉG: 5

FAJSÚLYA: 3,3

 

SAJÁTOSSÁGAI:

A kor spirituális kövének tartják. Nagyon kevés helyen lehet rábukkanni, igen ritka kő. A dioptázt ne tegyük vízbe, mert feloldódik..

 

ALKALMAZÁSA:

Hordhatjuk ékszerként. Telepként tarthatjuk a kezünkbe 15-20 percet. Ráhelyezhetjük valamely testfelületre.


Lelőhelyek

Chile, Namíbia, Oroszország, Peru, Zaire, Észak-Afrika

 

Tulajdonságai

A dioptáz neve a görög Diopteia névből származik, ami annyit jelent hogy „áttetsző”. A dioptáz csodálatos mélyzöld kő, a fiatal kövek csoportjában tartozik. Sokáig a dioptázt a smaragddal keverték össze. Nagyon kevés helyen lehet rábukkanni, a rézszulfát rétegek oxidált részeiben. Fantasztikus színe miatt a dioptáz az ókor óta ékkőként és erős gyógyító kőként volt ismert. A dioptáz a gazdagság köve, a legritkább és legkeresettebb ásványok közé tartozik. Az ősi Maja Birodalomban megkülönböztetett tisztelet övezte a dioptázt, tisztában voltak azzal, hogy ez a kristály növeli energetikai szintünket, segíti a spirituális ráhangolódást, aktiválja az előző életekből hozott emlékképeket, közben segít az itt és mostban élni. Fénye rendkívül inspiráló, támogatja azt a képességünket, hogy saját erőforrásainkat bármilyen körülmények közt használni tudjuk. A dioptáz erős szellemi tisztító és méregtelenítő. Igen fontos kristálya azoknak, akik nem szeretnek a bőrükben lenni, segít a jelen pillanatra koncentrálni. Aktiválja az előző életekből hozott emlékképeket. Valamennyi csakrát a szeretet rezgéseivel tölti fel, különösen a szív csakrára van csodálatos és megindító hatása, és segít neki összehangolódni a napfonattal. Tudatosítja velünk belső világunk mérhetetlen gazdagságát, a 3. szem területére helyezve pedig elősegíti a tisztánlátás képességének kialakulását. Nagy szerepet játszik önmagunk és mások elfogadásában. Ha nem tudjuk, hogy életünkben hogyan lépjünk tovább, forduljunk e csodálatos, mélyzöld kristályhoz, mert rezgése inspirálóan megmutatja a megfelelő irányt, segíti pozitív életszemléletünk kialakítását és fenntartását. A belőle kiinduló zöld fénysugár feledteti a szomorúságot, gyógyítja a mély érzelmi sérüléseket, sebeket, eredjenek azok akár a párkapcsolat felbomlásából, akár sajnálatból, sértődöttségből. Segíti a fantáziát, az ötletgazdagságot és a kreativitást, magabiztosságot, reményt hoz és mély érzésűvé tesz bennünket.


Gyógyhatása

Segít a fejfájásnál, migrénes rohamoknál, vérnyomáscsökkentő hatása is van. Leépíti a stresszt és a feszültséget, ellensúlyozza a táplálkozási hiányosságokat, segít egyensúlyzavaroknál, szív- és tüdőproblémánál és általánosan sejtzavarok ellen. A dioptáz hatékony szürke és zöld hályognál, a szivárvány- és kötőhártya gyulladásainál. Ezenkívül a dioptáz nehéz megbetegedéseknél felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Csökkenti a fájdalmakat és a görcsöket, méregtelenít a májregeneráló hatása ismert. Emeli a potenciát és növeli a szexuális erőt, megvéd a szexuális koraérettségtől és segít a pubertás korban ezt elfogadni. Óvja a légutak egészségét és segít az allergiás és krónikus fertőzéseknél. Jótékony hatású szívbetegségeknél, kimerültségnél. Támogatja a csecsemőmirigy és a immunrendszer munkáját, csökkenti a magas vérnyomást. Nagyszerű fájdalomcsillapító, különösen migrén esetén. Sokat segít a stressz és szenvedélybetegségek gyógyításánál is, igen eredményesen használhatjuk.

Share

Figyelemfelhívás

Az Alternatív természetes gyógymódok, kiegészítő terápiaként alkalmazhatók, nem helyettesítik a szakorvosok által alkalmazott, korszerű terápiás eljárásokat. A gyógyítás mindig több síkon történik, és az első lépcső vitathatatlanul a lélek szintje. Ma már elfogadott, hogy nem elég a fizikai test szintjén legyőzni a betegségeket, hiszen ez egyenlő a tüneti kezeléssel.

 

Keresés

KAPCSOLAT

Kövess minket a Facebookon!

Legközelebbi tanfolyamok

Így találsz meg minket