Previous Next
Kristálygyógyászat A kristálygyógyászat a kristály...
Tradicionális Reiki A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege,...
Tantra Jóga A Tantra jóga a szexuális út, rítusok...
EMSZIL   Az Elengedés – Megbocsátás –...
Meditáció A meditáció alapfogalmai Mielőtt...
Regresszió Regresszió (Speciális spirituális...
HIPNÓZIS A hipnózis szó görög eredetű, a...
DNS 12 rétege Hamarosan...
Dietetika   Egészségügyi szolgáltató egyedi...
Kategória: KRISTÁLY LEXIKON
Találat: 4625
Nyomtatás

Csakra: szív csakra

Jegyek: Vízöntő, Bika, Rák, Mérleg, Nyilas.

Kínai csillagjegyek: Kígyó, Patkány, Kakas, Tigris, Bárány.

Elem: Föld

KRISTÁLYSZERKEZET: trigonális

MOHS-KEMÉNYSÉG: 7

FAJSÚLYA: 2,65

 

SAJÁTOSSÁGAI:

 

ALKALMAZÁSA:

Viselhető ékszerként, használják elixirként (a bőrt lehet pl. borogatni az elixirrel). Marokkőként kézbe fogva, testrehelyezve sok pozitív hatása tapasztalható. A kristálytudat gyógyászat egyik széles körben használt kristálya.

Lelőhelyek


Brazília, India, Erdély, Kína, Oroszország, Madagaszkár, Nepál, Spanyolország, Szibéria, Tanzánia, Urál.


Tulajdonságai

A kalcedon család tagja, érdekességét a fémes csillogású csillámpikkelyeknek köszönheti. Alapszíne legtöbbször zöldes, de a csillámpikkelyek lehetnek fehérek, sárgák, zöldek, sőt kékes is attól függően, honnan származik a kő. A vörösesbarna Szibériából, a zöld Indiából, Nepálból ered, a kék pedig Brazíliából. Neve az Olasz a ventura – sors szerencse szóból származik. A XVII. században, a híres muránói üveggyárban, egyszer véletlenül rézreszelék került az üvegmasszába s amikor kihűlt egy csodálatosan csillogó üveget kaptak. Ez a csodálatosan csillogó üveg megtévesztésig hasonlított az aventurinhoz.


Gyógyhatása

Az indiai neve margaz, a smaragd helyettesítőjeként ismerik. Elősegíti a kiegyensúlyozottság megteremtését, a pozitív gondolkodást, a nyugalmat, a szeretetet, és biztonságot hozó rezgéseket sugároz. Együttesen hat, a fizikai, az érzelmi, a szellemtestre.* Segítségével lehetőségünk van megérteni életünk összefüggéseit, hogy a betegség mindig csak lehetőség a hibáink kijavítására. Kiválóan véd a geopatikus stressz* ellen és szoros kapcsolatban van a levegő elem elementárjaival.*Ékszerként hordva elnyeli az elektromágneses szmogot* , oldja a feszültséget, megfordítja a negatív helyzeteket, és erősíti a döntéshozatalt.

Share

Figyelemfelhívás

Az Alternatív természetes gyógymódok, kiegészítő terápiaként alkalmazhatók, nem helyettesítik a szakorvosok által alkalmazott, korszerű terápiás eljárásokat. A gyógyítás mindig több síkon történik, és az első lépcső vitathatatlanul a lélek szintje. Ma már elfogadott, hogy nem elég a fizikai test szintjén legyőzni a betegségeket, hiszen ez egyenlő a tüneti kezeléssel.

 

Keresés

KAPCSOLAT

Kövess minket a Facebookon!

Legközelebbi tanfolyamok

Így találsz meg minket